Choď na obsah Choď na menu
 


Poradňa

 Poradna 

 

 

Do komentárov píšte s čim si neviete dať rady alebo to, čo by ste chceli na tejto stránke mať.

pejsek

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Re: zlosť

(Tina, 15. 11. 2013 14:25)

Keď ide o takúto vec psy sú nevyspytateľný :) obávam sa že vám neporadím ... takéto niečo je u psov bežné :)

Stekajuci pes

(Jakub, 3. 9. 2013 17:41)

No ja mam psika ktrory je vela na zahrade a mame hned plot za ktorym je chodnik . A ked ide nejaky clovek hned nanho zacne stekat jak keby ho vyhanala alebo co .Ako ju to mam odnaucit ,dakujem za odpoved.

Re: Stekajuci pes

(Tina, 15. 11. 2013 14:21)

problém so štekaním sa može dať vyriešiť tak, že keď začne štekať tak treba rýchlo upútať jeho pozornosť na nejakú maškrtu a povedať mu nech si sadne poprípade nejaký iný povel a keď nebude štekať a urobí to čo od neho chcete tak ho za to odmente a to skušajte veľmi veľa krát a mal by to pochopiť :)

Hrce po celo tele

(Maji, 23. 8. 2013 13:53)

Dobry den,chcem sa spytat,nas 2 rocny psik ma po celom tele take ako keby zdureniny,ma to aj na pysku,stehnach,chrbte,proste je cely hrcaty a to sa stalo zo dna na den,ma aj nejaku ranu pod uchom,ale to si myslime ze sa niekde oskrel,natierame mu to ATB mastou.Vobec nevieme o co moze ist,mal aj dost kliestov cez leto.vopred dakujem za radu.

Re: Hrce po celo tele

(Tina, 15. 11. 2013 14:18)

Treba zájsť čo najskor k veterinárovi aby a nato pozrel :)

Oriešok

(Terezia, 9. 8. 2013 20:52)

Dobrý deň prosím potrebujem poradit,mám psa s útulku ktorého som veľmi dobre poznala lebo to bol moj sused,je to 6 ročný oriešok a doma v pohode ovláda základné pokyny ako: sadni,lahni,daj labu,zostan....Ale ako náhle mu pripnem obojok a vijdem z bránky tak strašne
tahá a keď mu poviem poď sem tak ani hlavu neotočí a keď poviem pomaly tak spomalí asi na 5 sekúnd a potom zasa začne ťahať, prosím
poraďte mi ako mám na neho ísť.
Dakujem

Re: Oriešok

(Tina, 15. 11. 2013 14:17)

tento istý problém som mala aj ja a vyriešila som ho takto: zobrala som svoju Angie na vodítko ale také, ktoré je krátke asi iba tak 1-2 metre dlhé a akonáhle začala ťahať prudkejšie som s vodítko trhla a top som robila asi 15 minut vkuse a nakoniec to pochopila a odvtedy už nerobí problémy :) čiže iba trhať a mať obrovskú trpezlivosť :) niektorý psy to pochopia hneď moj nar. za 15 minut a niektorým to bude možno trvať dlhšie ale stojí to za to vydržať to :)

uteka nam pes

(aandreaa, 24. 7. 2013 22:28)

prosim vas, vie mi niekto poradit preco uteka nas pes z dvora ked niesme doma??ako ho od toho odnaucit. nechceme ho zatvarat ani dat na retaz. ale akonahle odideme prec knuci a preskakuje plot. uz neviem co s nim. dakujem

Re: uteka nam pes

(Tina, 15. 11. 2013 14:13)

Vášmu psíkovi len stači dať poriadne najavo že sa to nerobí. Skúste ho pozorvať keď budete doma niekde z okna a keď sa bude snažiť utiecť treba rýchlo upútať jeho pozornosť a upozorniť ho že to čo išiel urobiť je zlé :)

prosim o radu

(miska, 23. 7. 2013 21:10)

Dobry den, nas 6 mesacny labrador uz treti den nic nezjedol ani neprima tekutiny ...aj ked prime vyzvracia.... nevladze len lezi ....ma horucky....oci ma zapalene....veterinal dal kvapky do oci a chodime na antibioticke inekcie ale nic sa nezlepsuje zajtra mame ist na vyzivu.... neviete nieco poradit s coho to moze byt alebo nejake ine riesenia ?? dakujem vopred

Re: prosim o radu

(Tina, 15. 11. 2013 14:12)

s tým vám naozaj neviem pomocť :) treba zájsť k odbornému veterinárovi :)

"jedlo" a štekot

(Monika, 4. 7. 2013 21:04)

Dobrý deň,
moja kamarátka má trojročnú fenku yorshirskeho teriera, Chikitku. Fenku si kúpila keď mala 10 mesiacov - pred tým bola u dvoch iných majteľov, ale tí si ju nemohli nechať: 1. majtelia na ňu nemali čas a preto bola často dlho sama doma bez prechádzok a tým nebola zvyknutá na iných ľudí a psov, 2. majtelia si ju nemohli nechať, lebo sa dobre nezniesla z ich ostatnými psami. Nevie, že či je jej správanie nejako ovplyvnené ako bola pred tým vychovávaná, ale kamarátka má s ňou niekoľko problémov. Okrem toho, že šteká po hocikom koho uvidí (či už pes alebo človek), alebo dokonca aj keď v okolí nikto nie je, má problém s tým, že zje všetko, čo na zemi nájde. Jedlo (granule) dostáva pravideľne a dostatočne veľa, ale ľudské jedlo alebo psie maškrtky nedostáva, lebo potom rýchlo priberá na váhe. Kamarátka si už s ňou nevie rady, keďže najprv jej to "jedlo" čo našla na zemi mohla zobrať, alebo ju donútiť vypluť ho, ale čím ďalej je to s ňou horšie. Už "jedlo" nechce vypluť a čo i len sa k ňej priblíži, tak Chikitka začne ceriť zuby a kúsať, aj keď nie z úmyslom ju kusnúť, no už viac krát jej tým ublížila (nie nejako vážne). Nevedeľ by niekto poradiť ako by sa dala odnaučiť jesť všetko čo nájde, prípadne aj problém zo štekaním?

Re: "jedlo" a štekot

(Tina, 15. 11. 2013 14:08)

Problém s jedením všetkého čo najde som mala aj ja so svojou Angie :) dá sa povedať že sa to vyrišilo samo pretože ja som s tým nemohla ni urobiť ale kedže je to šteňa tak je to pochopiteĺné ... Malé šteniatka až do 1-2 rokov majú chuť všetko vyskušať a ochutnať :) nebojte sa chikitka dospeje ako moja angie a už to robiť nebude :) ... a problém so štekaním sa može dať vyriešiť tak, že keď začne štekať tak treba rýchlo upútať jej pozornosť na nejakú maškrtu a povedať jej nech si sadne poprípade nejaký iný poveal a keď nebude štekať a urobí to čo od nej chcete tak ju za to odmente to skušajte veľmi veľa krát a mala by to pochopiť :)

prečo stále šteká

(Paulína, 28. 6. 2013 21:58)

ahoj chcem sa opytať či aj psy môžu mať zlé sny pretože ten moj zaspi ale hocikedy aj o pol noci začne len tak z ničoho nič brechať že či to môže byť s toho že sa mu niečo snívalo a dosť ma to znepokojuje lebo on šteka jedine vtedy ked pride niekto cudzi

Re: prečo stále šteká

(Tina, 15. 11. 2013 14:04)

áno je to možné ale skor si myslím že to bude tým že v noci je ticho a pes počuje aj ten najmenší zvk ktorý ho možno znepokojí :)

dalsi psik do rodiny

(veronika O, 3. 6. 2013 20:09)

dobry den, chcela by som sa opytat ao prijat steniatko starsim psom . pes ma 10 rokov miesanec retrievera a kokrspaniela, steniatko taktiez pes retriever. bojime sa ze ho neprijme, ze ho bude brat ako konurenciu . ako to mozeme ovplyvnit, eliminovat, ci dopomoct im k tomu. ktore spravaie starsieho tolerovat, ktore naopak znamena ze to nepojde?
dakujem

Re: dalsi psik do rodiny

(Tina, 15. 11. 2013 14:02)

musíte to robiť postupne ... so šteniatkom nemožete prísť hneď len tak pretože starší pes ho bude brať ako konkurenciiu pretože sa oňho budete menej zaujímať a viac venovať šteniatku ... treba ich postupne zvykať si na seba a ukázať staršiemu psovi že to šteniatko je tu najpr akoby na navštevu a keď si už naňho zvykne tak potom už ich nechávať aj samých a pozorovať ako sa správaju a potom uvážiť uplné zaradenie šteniatka do rodiny :)

Anglický buldog

(Erika, 25. 5. 2013 21:02)

Prosím Vás poraďte mi čo mám robiť......Mám 3 ročného psa, takmer ročnú fenku Anglického buldoga. Až doteraz to bola medzi nimi veľká láska, spolu spali, hrali sa...ale teraz neviem čo sa stalo, neustále sa bijú...brutálne...o všetko...o jedlo, o hračku, o čokoľvek...neviem čo mám robiť, som bezradná. Prosím poraďte mi. Ďakujem veľmi pekne.

Re: Anglický buldog

(Tina, 15. 11. 2013 13:55)

Musíte im dať jasne najavo že si navzájom nemajú ubližovať dať ich ku sebe a pozorovať ako sa budú správať :) keď sa začnu biť treba ich odeliť a opriadne im naznačiť že robia zle :) a skušať to vkuse dookola až kým ich to neprestane baviť :)

Nemecka doga

(martina67206@azet.sk, 13. 5. 2013 10:34)

Prosim o poradenie kupila som si krasne štena ND od sameho narodenia som mala možnost vidiet cely vrch poznam oboch rodičov matka je krasna čierna otec modry take su aj šteniatka no nevieme si visvetlit 3šten.maju na chrbate pas ktory je typicky pre plemeno RIDBECK na 100%vieme obaja rodičia su ND a pravdu povedat ridbeck je len v hnedej farbe a v našej časti toto plemeno nik ani nechova nevieme si visvetlit ako sa im mohli spravit tie pasi na chrbtoch čitala som sice na internete že je to kožna anomacia u nemeckych dog preto vas prosim že možne že sa stava že aj ND ma tento pas su to inak krasne mohutne šteniatka ND sice bez PP. Viem že chovatelia neodporučaju kupovat šten.bez PP ale mi to mame pre svoje potešenie velmo pekne dakujeme za vašu ochotu a odpoved.


« predchádzajúci

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

následující »