Choď na obsah Choď na menu
 


Poradňa

 Poradna 

 

 

Do komentárov píšte s čim si neviete dať rady alebo to, čo by ste chceli na tejto stránke mať.

pejsek

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

strazený psík

(B, 20. 8. 2012 14:17)

Ahoj, strázime psíka, a máme ho hrozne radi, no ide o to, že priateľ sa ku mne nemože ani priblížit, a nieto ma chytiť alebo si ku mne lahnut. Zacne na neho vrcat, stekat. V noci si hned lahne medzi nas prituli sa ku mne a ked sa otocim ku priateľovi koniec. Uz sme skusili aj zavriet dvere ze nebude s nami v izbe, no to bolo hrozné zavíjal, knucal, stekal......Ono je to milé ale co mame robit?? Toto sa opakuje vzdy ked je u nas.Poradte mi prosím.

Re: strazený psík

(Tina, 21. 8. 2012 10:22)

Ahoj, skús to takto, že si sadnete na pohovku postne sa o pár centrimetríkov posúvaj a zakaždým keď nebude vrčať tak mu niečo daj :)

problem s muchami

(dadus, 2. 8. 2012 19:58)

Dobry den,mame taky mensi problem s nasim psom.Stale nanho sadaju muchy a neviem preco.Zverolekar nam poradil ze ho mame okupat,ze sa len mozno niekde vyvalal,ale nepomohlo to.Na uchu sme mu uz objavili aj mensiu ranu.Najskor na neho sadali len 2-3 a dnes ich bolo mozno aj 10.Vopred dakujem za radu.

Re: problem s muchami

(Tina, 2. 8. 2012 20:55)

Kedže ste mu tu ranu objavili, tak ta rana može byť nejaká zahnisaná a trebalo by s nou isť do veterinára. Tie muchy možu byť vážne z toho že by sa v niečom vyváľal ale kedž ste ho už vykúpali tak to asi nebude od toho. Ranu je vhodné liečiť okrem dezinfekcie i masťou obsahujúcou ATB a kortikoidy dobrú skusenosť mám z masťou tenazym vzhľadom k tomu že ju psík môže i olízať. Tú ranku ju može mať od múch že tú ranu vyžrali. Dúfam že som vám pomohla, ale trebalo by aj navštíviť zverolekára :) Ozvite sa ako to dopadlo :)

Re: Re: problem s muchami

(Peter - Prešov, 8. 8. 2012 20:17)

Mám čs. ovčiaka (už stará fena) a borderkoliu (šteňa). Toho roku mimoriadne otravujú muchy, ale problém bol aj po iné roky. Vlčiakovi obžierali muchy konce uší. Pri napadnutí : niekoľkokrát denne utrieť s vlažnou vodou a keď bola aj krv , tak +framykoin prášok. Medzi lopatky votrieť do kože Stronghold alebo Advocate spot on. Sú to sice prípravky primárne proti blchám a kliešťom, ale zaberajú aj na muchy.
Zásadne vonkajších psov nesprchujem, nešampónujem - považujem to za nevhodné. Ale nechať psícha vyblázniť sa vo vode, to je niečo celkom iné!!! A nebude tak "voňať" muchám.....

Re: problem s muchami

(Ivana, 5. 8. 2012 21:46)

Dobrý deň, my máme vlčiaka a máme taký istý problém ako vy. Parazitujú mu tie muchy na ušiach ,každý deň mu ich umyjem vlažnou vodou, no neprechádza mu to. Striekala som ho už všelijakými prípravkami no nič nepomohlo. Určite navštívime zverolekára.

hrce na nohach

(jarka, 4. 8. 2012 17:42)

Nas pes ma hrce na klboch prednych noh.su vo velkosti vajca.veterinar nam povedal,ze sa mohol udriet ked si liha.kazali nam to masirovat alpov,ale to mu nepomaha.neviete nam poradit co by mu mohlo pomňct.dakujem

Re: hrce na nohach

(Tina, 7. 8. 2012 11:36)

Prepačte ale na toto vám naozaj neviem odpovedať. Može to byť hocičo. Može to byť nádor, alebo sa mu dostalo nejaké teleso pod okžu naozaj neviem .... skúste vyhľadať iného zverolekára :)

Neda si rady

(Mirka, 30. 7. 2012 14:43)

Moj psik ma stale hryze a neposlucha neviem si rady na nič neposlucha raz ma pohryzol a mala som celu ruku krvavu je to vlastne len štena ale neda si rady pomožte mi



Dakujem!

Re: Neda si rady

(Tina, 1. 8. 2012 11:45)

Je to úplne normalne kedže je štena ... prerezávajú sa mu zúbky a trošku ho to bolí a preto musí stále niečo hrýzť. Neboj sa to ho prejde .... to isté robil aj moj psík :)

moj psik trpi

(Valeria, 12. 7. 2012 6:18)

Dobry den chcela by som sa spytat moj psik vela zpapal travy a z ritneho otvoru mu to vitrca von a stale narieka ako ho to boli chcela som mu to uz aj vitiahnut ale neslo to . Nemoze anii lezat nic. uz neviem ako si snim poradit. Neviete mi poradit o co sa asi jedna? a ako sa tej travy na zadku zbavit a aj ritny otvor ma cerveny a cely taky roztiahnuty dakujem zatial

Re: moj psik trpi

(Tina, 13. 7. 2012 17:10)

To vám asi naujlepšie poradí veterinár :)

chcem ešte jedného psíka

(Romi, 15. 4. 2012 14:38)

dobrý deň, mám menšiu dilemu a potrebujem radu.
mám ročného Labradora a chcela by som si poriadiť ešte jedného psíka niečo menšie čo by som mala v byte jorkšír alebo čivava. iba sa bojím ako to zoberie môj labrador. je to miláčik rodiny, rozmaznaný má všetko čo chce stále má veľa pozornosti a či by mu trošku nehrablo z toho že zrazu by prišiel do rodiny druhý pes .. rozmýšlala som aj o slečne labradorke ale toho by bolo zrejme dosť. ... skutočne neviem či je to dobrý nápad si zaobstarať toho malého psa ... chcela by som vedieť od niekoho čo sa do toho rozumie viac .. dakujem

Re: chcem ešte jedného psíka

(Tina, 20. 4. 2012 13:39)

Tak najprv treba zistiť aký má váš pes vzťah ku iným psom ....pokiaľ má dobrý vzťah tak je možné zaobstarať si psa to jje už jedno akého ale najpv by ste to mali vyskúšať .... napr. zobrať psa od iného kamaráta tak na 2 hodinky a pozorovať ich ako sa správajú . Samozrejme ak bude vrčať štekať alebo niečo podobné možte ho vycvičiť časom by si váš pes na nového spoločníka mal zviknúť :)

Re: chcem ešte jedného psíka

(Matušková, 13. 6. 2012 21:03)

mi máme 4 ročnú fenku zlatý retriver a teraz sme kúpili labrador/slovenský čuvač fenku, ta terorizuje tú našu velku.Srandujem,kúše ako každé šteňa,treba najskôr mať šteňa na rukách a skamaratiť ich,samozrejme tá veľká žiarli na malú,aj u nás bola miláik a aj je stále musíme hladkať aj ňu,hrať sa.Daj jej na javo,že ju stále máte radi a šteňa ju bude kúsať,no ak ju naučíš tú veľkú že nesie jej ublížiť tak sa skamarátia.U nás to trvalo cca týždeň,dnes malá terorizuje veľkú a veľká iba ak ju to moc bolí tak zašteká na malú mi povieme fúj a je to ok.Inak sú zlaté keď sa spolu hrajú

šteňa AD

(Lucia, 12. 6. 2012 15:36)

Ahojte, kupili sme si nedávno šteňa AD a máme ešte dve čivavy. Problém je v tom, že AD tie moje dve čivavy šikanuje - skáče po nich, hryzie do nôh atd ..... Viem že on si neuvedomuje jeho veľkosť a chce sa hrať ale čivavám to zábavne nejak vobec nepríde. No tak sa chcem opýtať, či si to niekedy vobec uvedomi alebo čo mám robiť ked ho prichytím pri takejto jeho hre, biť ho nechcem a ked po ňom zvresknem veselo ma odignoruje. Má necelé dva mesiace.

Re: šteňa AD

(Tina, 12. 6. 2012 18:52)

Takže kedže má 2 mesiace tak pokladá všetko čo uvidí za hračku. Ako už iste vieš šteňatám sa prerezávaju zubky a trochu ich to bolí a pre to musia stále do niečoho hrýzť a potrebuje sa aj s niečim hrat. Je malý a preto ešte nevie rozlíšiť čo smie a čo nie preto ho to musíš naučiť ty. On by to neskor mal pochopit určite sám o to sa neboj. Ale dovtedy musíš byť trpezliva. Na niektorých psov zaberá nejaká ich fóbia. Vyskúšaj či sa nebojí vody alebo niektoré šteňatá neznášajú zvuk novín takže keď im dáš s novinami "po zadku " tak by ho to malo odplašiť (nie na každého to platí 0. A t isté urob s vodou namoč si prsty fŕkni na ňho a pozoruj) :)

haranie

(Peter, 12. 4. 2012 21:25)

dal som svoju fenu pripustit je tam 3 dni ako zistim ci pes skocil alebo nie da sa to niejako zistit hned ??? dakujem

Re: haranie

(Tina, 20. 4. 2012 13:35)

To či fena bude mať malé sa dá zistiť až po niekoľkých dňoch u veterinara :)

Re: Re: haranie

(Ján, 5. 5. 2012 21:40)

a na fenke to asi po kolkych dnoch zacne byt vidiet zvetsene brucho atd...???????????????????????????????????????????????????????????


« predchádzajúci

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

následující »